Semerkand Medya Grubu, İslâmî değerleri esas alan, alanının evrensel kriterlerini göz ardı etmeden bu değerleri tasavvufî bakışın enginliği ve gönül derinliği ile modern dünyaya özenli bir dille sunan öncü bir kurum olmayı hedeflemektedir.

 

1997 yılında limited şirketi olarak kurulan Semerkand, kısa zamanda bünyesine kattığı diğer şirketlerle girdiği sektörlerde büyüyerek şirketler grubu hâline gelmiştir. İlk olarak Semerkand Dergisi’nin yayın hayatına başlamasıyla yayıncılık sektörüne adım atan Semerkand Şirketler Grubu, sonraki yıllarda Mostar ve Semerkand Aile dergilerinin okuyucu karşısına çıkmasıyla sektörde kısa sürede kendine güçlü bir yer edinmiştir.

Semerkand Şirketler Grubu bünyesine bağlı olan dokuz yayınevi markası altında dinî-tasavvufi, kültürel, edebî, tarihî ve çocuk edebiyatı türlerinde 500’den fazla yayımlanan seçkin eser okurların beğenisini kazanmış; Semerkand Takvimi milyonlarca ailenin evlerindeki yerini almıştır.
2003 yılında dinleyenlerin huzuruna çıkan Radyo 15, 2012 yılında Semerkand Radyo adını almış, kazandığı ödüllerle radyoculukta kendinden söz ettirmiştir. Semerkand Şirketler Grubu, radyoculukta yakaladığı başarısının ardından, Semerkand TV markasıyla da televizyonculuk sahasına adımını atmıştır. Semerkand TV, kendine özgü yayın anlayışı, bu alana getirdiği çizgi, koruduğu değerleri ve geniş program yelpazesiyle izleyenlerin beğenisini toplamaktadır.

Türkiye ve Dünya’nın pek çok yerinde 200’e yakın noktada yer alan Semerkand İletişim Merkezleri, Grubun toplumla doğrudan temas kurmasına imkân sağlamaktadır.

Yayıncılık, dağıtım, pazarlama, ajans, reklam, telekomünikasyon, bilişim gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Semerkand Şirketler Grubu, bulunduğu sektörlerdeki yerini ve başarılarını her geçen gün genişletmektedir.
 

KAYNAKLARA BAĞLILIK

Semerkand Medya Grubu değerleriyle ilgili fikrî çerçeveyi belirlerken İslâm’ ın ana kaynaklarını esas alır. Değişken moda yaklaşımlara ve polemiklere teslim olmaktan özenle kaçınır.

İÇTENLİK

Semerkand, takipçilerine kendisinin inanmadığı, içselleştirmediği mesajlar vermekten kaçınır. Gizli niyetler taşımaz, muhataplarını örtülü hedeflere yönlendirmeye çalışmaz.

SADELİK

Semerkand, verilmek istenen mesaj başarısının muhatabın anlama imkânıyla sınırlı olduğunun bilincindedir. Bu nedenle kolay anlaşılır bir dil kullanmaktadır.

YAŞAYAN DİL

Semerkand, konuşulmakta olan, yaşayan, herkesin rahatlıkla anlayacağı dili kullanır; dil bilgisi kurallarına azamî özen gösterir.